Британският премиер Борис Джонсън заяви, че възможното разполагане на още

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че възможното разполагане на още
Коментари Харесай

Великобритания обмисля разполагане на още войски в Европа в подкрепа на НАТО

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че вероятното разполагане на още сили на НАТО ще „ изпрати явен сигнал до Кремъл “. Англия обмисля да удвои броя на войските си в Източна Европа. Британските министри на външните и на вътрешните работи се приготвят за срещи с съветските си сътрудници за понижаване на напрежението.

Борис Джонсън ще беседва в съветския президент Владимир Путин през идващите дни. Самият министър председател възнамерява посещаване през идната седмица в Източна Европа. Джонсън сподели, че в случай че Путин избере пътя на кръвопролитието и разрушението, това ще бъде покруса за Европа. Украйна би трябвало да може да избира личното си бъдеще, добави министър председателят.

„ Наредих на нашите въоръжени сили да се приготвят за разполагане в Европа идната седмица, тъй че да се подсигурява, че сме в положение да подкрепим съдружниците ни от НАТО по земя, въздух и вода “, съобщи Джонсън, представен от Би Би Си и организация „ Ройтерс “.

Русия разположи към 100 000 бойци, танкове, артилерия и ракети покрай границата с Украйна, само че отхвърля да има проекти да нападне някогашната руска република, която има граници както с Русия, по този начин и с страни членки на НАТО. Англия има повече от 900 души личен състав в Естония, повече от 100 военни в Украйна като учащ личен състав и 150 души лек кавалерийски ескадрон в Полша.

В понеделник се чака английското външно министерство да разгласи в Народното събрание по-строги наказания против съветски стратегически и финансови ползи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР