Британският премиер Борис Джонсън заяви, че във вторник е говорил

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че във вторник е говорил
Коментари Харесай

Джонсън се обади на Байдън да обсъдят COVID-19, климата и демокрацията

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че във вторник е приказвал с новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън за взаимна работа по справяне с изменението на климата и възобновяване от пандемията COVID-19, оповестява " Ройтерс ".

Джонсън предвижда тесни връзки със Съединени американски щати при Байдън , виждайки общи точки по въпроси като изменението на климата, макар че определеният президент е изказвал опасения по отношение на политиката си за Брекзит.

" Току-що приказвах с Байдън, с цел да го поздравя ", сподели Джонсън. " Очаквам с неспокойствие да укрепим партньорството сред нашите страни и да работим с него по нашите общи цели - от битката с изменението на климата, до насърчаването на демокрацията и по-доброто справяне с пандемията. "

Джонсън в никакъв случай не се е срещал с Байдън и се допуска, че ще би трябвало да работи интензивно, с цел да насърчи по този начин наречената " специфична връзка " сред историческите съдружници.
 Джонсън ще работи с Байдън за отбрана на демокрацията и застрашения световен ред
Джонсън ще работи с Байдън за отбрана на демокрацията и застрашения световен ред

Рааб: Байдън няма по-близък съдружник или по-надежден другар от Англия

След позвъняването кабинетът на Джонсън съобщи, че министър председателят е поканил Байдън на Конференцията на Организация на обединените нации за климатичните промени, известна като COP26, в Глазгоу идната година.

В него се споделя, че Джонсън и Байдън са се заели да изградят партньорството на своите страни в области като търговията и сигурността - в това число посредством отбранителния алианс на НАТО .

По време на диалога не се загатва каквато и да е полемика за Брекзит . Правителството на Джонсън търси комерсиална договорка с Европейския съюз, само че съобщи, че е готово да си тръгне и без такава.

Джонсън показа законодателство, което би нарушило Северноирландския протокол за контракта за Брекзит, който се стреми да избегне физическа митническа граница сред английската провинция и Ирландия, членка на Европейски Съюз.

Това провокира предизвестие от Байдън , който приказва за значимостта на своето ирландско завещание , че Обединеното кралство би трябвало да съблюдава мирното съглашение за Северна Ирландия от 1998 година, защото се отдръпва от блока или няма да може да има обособена комерсиална договорка със Съединени американски щати.
 Премиерът Джонсън понесе тежко проваляне в Камарата на лордовете за Брекзит
Премиерът Джонсън понесе тежко проваляне в Камарата на лордовете за Брекзит

Законопроектът за вътрешния пазар има за цел да пази търговията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР