Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да подаде оставка,

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да подаде оставка,
Коментари Харесай

Борис Джонън намекна, че ще игнорира закона, забраняващ Брекизт без сделка

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че няма да подаде оставка, даже да не успее да обезпечи договорка с Европейски Съюз за Брекзит, изтъквайки, че единствено неговото консервативно държавно управление може да подсигурява овакантяване на Европейски Съюз в края на октомври. В изявление пред Би Би Си, обещано в неделя, той ускори спекулациите, ще има намерение да заобиколи закона, който не позволява Англия да излезе от Европейски Съюз без договорка.

Джонсън сподели, че страната може да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, без значение от признатия закон, който не му разрешава Брекзит без съглашение и го задължава следователно да изиска от Европейски Съюз удължение на периода.

Запитан дали ще подаде оставка, с цел да не се постанова да желае отсрочване, Джонсън сподели: " Не. Поех задачата да управлявам партията и страната си в сложни времена и ще продължа да го върша. Убеден съм, че това е моя отговорност ".

В отговор на въпрос дали макар признатия закон остава опцията от корав Брекзит, т.е. без съглашение с Европейски Съюз, Джонсън съобщи, че това е допустимо. " Да, можем да го създадем ", сподели той.

Борис Джонсън не отхвърли, че е водил диалози с водачи от Европейски Съюз, искайки от тях да блокират всеки опит за удължение на периода.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР