Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да иска удължаване

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да иска удължаване
Коментари Харесай

Джонсън към парламента: Дори да ми вържете ръцете, няма да забавя Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че няма да желае удължение на периода за Брекзит, оповестява " Ройтерс ".

Думите му идват часове след влизането в действие на закона, изискващ отсрочване на излизането на Англия от Европейския съюз до 2020 година, в случай че не бъде реализирана договорка.

За повторно в границите на седмица депутатите отхвърлиха настояването на Джонсън да се опита да преодолее патовата обстановка посредством предварителни избори.

Припомняме, Народното събрание беше разхлабен до 14 октомври, което докара до ескалация на напрежението в Камарата на общините.

От " Ройтерс " показват, че Джонсън наподобява е изгубил надзор над излизането на Англия от Европейския съюз с утвърждението на закона, който го задължава да търси закъснение, в случай че не успее да реализира нова договорка на срещата на върха на 17 и 18 октомври.

Въпреки че Джонсън твърди, че се надява на идната среща да успее да реализира договорка, водачите на Европейски Съюз неведнъж са заявявали, че не са получавали съответни оферти от него досега.

Правителството ще продължи да договаря договорка, до момента в който се приготвя да напусне без такава, разгласи министър председателят пред Народното събрание.

" Ще отида на тази решаваща среща на върха на 17 октомври и без значение по какъв брой метода този парламент има намерение да ми върже ръцете, ще се стремя да реализира съглашение от народен интерес... Това държавно управление няма да бави Брекзит повече ", отсече той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР