Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да има нови

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да има нови
Коментари Харесай

Засега Великобритания е без допълнителни КОВИД-мерки

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че няма да има нови ограничавания преди Коледа поради КОВИД-19. Той обаче не изключи това да се случи след 25 декември на фона на бързото разпространяване на заразяванията с разновидността Омикрон.

Шотландия разгласи, че в деня след Коледа ще влязат в действие нови по-строги ограничения и че се анулира обичайното новогодишно празненство в Единбург. За минимум три седмици от 26 декември всички събития навън ще бъдат лимитирани до 500 души, а на закрито - до 200, в случай че са седящи, или 100, в случай че са правостоящи.

В Уелс спортните събития ще бъдат без аудитория, а нощните клубове затварят след 27 декември. Северна Ирландия наложи ограничаване до 30 души при събирания на разнообразни семейства.

За последното денонощие във Англия са регистрирани нови 90 629 случая на заразявания и 172 жертви. Аналогично е ситуацията в Испания, където за 24 часа бяха регистрирани 49 823 инфектирани. Това е най-високото на ден равнище за целия интервал на пандемията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР