Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е срамно и абсурдно,

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е срамно и абсурдно,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Срамно е да има атаки срещу паметника на Чърчил!

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че е " срамно и неуместно ", че статуята на министър-председателя от Втората международна война Уинстън Чърчил се намира в риск от вандализиране от страна на протестиращи против расизма, предава Reuters, представени от " Фокус ". 
По-рано протестиращите събориха статуята на търговеца на плебеи Едуард Колстън, а монументът на Чърчил осъмна с надпис " е расист ", което стана причина той да бъде обкръжен от защитна преграда преди идните митинги против расизма през уикенда.
" Статуята на Уинстън Чърчил на Парламент Скуеър е непрекъснато увещание за неговото достижение - спасяването на нашата страна, а и цяла Европа от фашистка и расистка робия ", написа Джонсън в " Туитър ".
" Абсурдно и срамно е, че този народен паметник през днешния ден се намира в риск от офанзиви от страна на стачкуващи ".
" Да, той от време на време е изразявал отзиви, които бяха, и към момента са неприемливи за нас през днешния ден, само че той е воин и изцяло заслужава своя монумент. Не можем да се опитваме да поправяме или да цензурираме нашето минало. Не можем да се опитваме да се преструваме, че сме имали друга история ", написа Джонсън. В края на поредицата от известия в обществената мрежа той приканва хората да заобикалят митингите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР