Британският премиер Борис Джонсън заговори на руски и украински езици.

...
Британският премиер Борис Джонсън заговори на руски и украински езици.
Коментари Харесай

Джонсън заговори на руски и украински |

Британският министър председател Борис Джонсън заприказва на съветски и украински езици. Във видеообръщение, оповестено в Туитър, министър-председателят на Обединеното кралство приказва първо на британски език, а в края на видеото - и на съветски, и на украински. 

" Не имам вяра, че това е война от ваше име ", споделя той към руснаците на родния им език.

След това украински декларира, че светът се нуждае от свободна и суверенна Украйна.

" Слава Украине " - с тези думи приключва обръщението на Джонсън. 

" Сцените, разгръщащи се по улиците и полетата на Украйна, не са нищо друго с изключение на покруса. Смели млади бойци и почтени цивилни умират, танкове се движат по градовете, ракети падат безсистемно. Измина едно потомство или повече, откогато бяхме очевидци на такова клане в Европа. Надявахме се, че в никакъв случай повече да не се постанова да виждаме сходни гледки ", сподели още той.

Джонсън добави:

" Хората във Англия застават паралелно с нашите украински братя и сестри освен това незаслужено нахлуване над родината Ви.

Поздравяваме гневната смелост и национализъм на вашето държавно управление, военни и цивилни. Аз съм в непосредствен контакт с президента Зеленски и като министър-председател приказвам от името на Англия и споделям още един път: Слава на Украйна. Това е покруса за Украйна, както е и покруса за Русия. Както Украйна, по този начин и Русия е велика страна с богата история и горди хора.

Както Украйна, по този начин и съветските поети, писатели и актьори, са оформили нашата просвета и съветските военни са се били самоуверено с нас в борбата против фашизма. Но дейностите на Путин водят Русия към цялостна интернационална изолираност, избягвана от останалата част от интернационалната общественост, към големи стопански наказания и към ненужна и кървава война, в която бяха изгубени безчет животи на почтени украинци, съветски бойци, чиито фамилии няма да видят в никакъв случай повече. И към съветските ми другари: Тази рецесия, тази покруса би трябвало и може да завърши ".

To the people of Ukraine: Slava Ukraini.

To the people of Russia: I do not believe this war is in your name.

This crisis, this tragedy, can and must come to an end. Because the world needs a free and sovereign Ukraine.
— Boris Johnson (@BorisJohnson)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР