Британският премиeр Борис Джонсън възнамерява да вземе куче на "Даунинг

...
Британският премиeр Борис Джонсън възнамерява да вземе куче на "Даунинг
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще вземе куче за компания на котарака Лари на Даунинг стрийт 10

Британският премиeр Борис Джонсън има намерение да вземе куче на "Даунинг стрийт 10 ", което да прави компания на котарака Лари, локалната четиринога звезда, предава Ройтерс.

Джонсън пое поста по-рано тази седмица, като прекрачи за пръв път през черната входна врата на "Даунинг стрийт " и се зарече да вдъхне нов, по съдбоносен жанр в ръководството на страната.

По време на срещата в петък със сътрудниците си в офиса той ги попита дали биха желали да им докара куче. Те с възторг му дали отговор утвърдително.

"Даунинг стрийт 10 ", работният офис и резиденция на премиера в продължение на 300 години, е и домът на котарака Лари, прочут с прозвището Главен ловджия на мишки в офиса на държавното управление.

Пристигнал през 2011 година, Лари изпрати по живо по крепко двама английски министър председатели - Дейвид Камерън и Тереза Мей. Той е една от звездите на "Даунинг стрийт " със собствен акаунт в Туитър, в който се разгласяват хиляди негови фотоси, документиращи до най-малки детайлности приключенията му.

Засега още не е взето твърдо решение за подслоняване на куче в резиденцията, само че това може да стане в по-дългосрочна вероятност. Вестта за нов домакински любим в офиса очевидно не е трогнала Лари, настояват очевидци. Цяла заран той мързеливо се излежавал на един от прозорците на резиденцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР