Британският премиер Борис Джонсън смята да отхвърли варианта за Брекзит

...
Британският премиер Борис Джонсън смята да отхвърли варианта за Брекзит
Коментари Харесай

Борис Джонсън се отказва от ватриант за Брекзит без сдела

Британският министър председател Борис Джонсън счита да отхвърли разновидността за Брекзит без договорка в подготвяния от неговата Консервативна партия избирателен манифест, оповестиха английски издания, измежду които и вестник „ Таймс “, съобщи БГНЕС. Мярката на Джонсън обаче бе остро подложена на критика от водача на партията „ Брекзит “ Найджъл Фарадж.

Новината, че Борис Джонсън счита изцяло да се откаже от Брекзит без договорка съставлява огромно оттегляне от предходната му политика за излизане от Европейски Съюз „ жив или мъртъв, със договорка или без договорка “. Ходът на Джонсън цели да се привлекат гласоподавателите в центъра на политическото пространство, както и последователи на либералдемократите, които имат опасения от провеждането на втори референдум.

Найджъл Фарадж обаче реагира яростно на желанията на премиера като написа в Туитър: „ Ако Борис Джонсън се откаже от Брекзит без договорка и завоюва изборите с този девиз, Обединеното кралство в никакъв случай няма да се освободи от наредбите на Европейски Съюз “, съобщи БНР. По-рано Борис Джонсън даде ясно да се разбере, че не приема предлагането на Найджъл Фарадж преди изключителните общи избори на 12 декември за съюз на партиите, които желаят овакантяване на Европейски Съюз.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР