Британският премиер Борис Джонсън си навлече гнева на шотландците, като

...
Британският премиер Борис Джонсън си навлече гнева на шотландците, като
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Делегирането на правомощия на шотландския парламент е бедствие

Британският министър председател Борис Джонсън си навлече гнева на шотландците, като дефинира като " злополучие " делегирането на пълномощия на локалния парламент. Джонсън направи това изявление единствено шест месеца преди локалните избори, на които шотландските сепаратисти се надяват да реализират огромна победа, съобщи Франс прес.

Парламентът в Уестминстър дава на районните парламенти в Шотландия, Северна Ирландия и Уелс необятни пълномощия в региона на образованието, превоза или опазването на здравето.

Според таблоида " Сън " на онлайн заседание с депутати консерватори от Северна Англия през вчерашния ден Борис Джонсън споделил, имайки поради тъкмо Шотландия, че даването на пълномощия било злополучие и най-голямата неточност на някогашния министър председател лейбърист Тони Блеър, който утвърдил мярката довела до основаването на шотландския парламент през 1999 година

Шотландската национална партия (ШНП) и Лейбъристката партия неотложно осъдиха изявленията на Джонсън.

Водачът на шотландските консерватори Дъглас Рос съобщи в Туитър, че злополучие е не делегирането на пълномощия, а непрекъснатата обсебеност на ШНП от концепцията за референдум за независимостта на Шотландия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР