Британският премиер Борис Джонсън ще разговаря с руския президент Владимир

...
Британският премиер Борис Джонсън ще разговаря с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Джонсън се среща с Путин и лидери от Източна Европа заради Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън ще беседва с съветския президент Владимир Путин тази седмица и възнамерява да отиде в Източна Европа скоро, с цел да ускори напъните за преустановяване на рецесията в Украйна, заяви Би Би Си.

Джонсън " ще повтори нуждата Русия да отстъпи ", заяви представител на " Даунинг стрийт " . Той обмисля разновидности от военните и шефовете по сигурността, в това число изпращане на повече английски войски в страните от НАТО в района.
 Джонсън към Русия: Нахлуване в Украйна ще е пагубно, мъчително и кърваво
Джонсън към Русия: Нахлуване в Украйна ще е пагубно, мъчително и кърваво

Няма проекти за изпращане на английски войски

Обединеното кралство може да разгласи в понеделник, че възнамерява да ускори глобите, което му разрешава да се концентрира върху съветските ползи, се споделя в отчета.

Припомняме, че по-рано тази седмица Джонсън предизвести Русия, че нахлуването в Украйна би било " пагубно " и " мъчително, принудително и кърваво дело ".

част от чиновниците на посолството от Украйна, министър председателят сподели, че обстановката е " много мрачна ", само че войната не е неизбежна.

Обединеното кралство " води в основаването на пакет от стопански наказания " против Русия и доставя отбранително оръжие на Украйна.

НАТО привежда силите си в подготвеност, споделя, че това е за подсилване на защитата и за задачите на възпирането, а също по този начин изпраща спомагателни кораби и бойни самолети към държавите-членки в Източна Европа в отговор на продължаващото струпване на съветски сили.

Русия отхвърли проекти за военни дейности, само че се счита, че към 100 000 бойци са насъбрани на границата, като ръководителят на НАТО предизвестява за риск от нов спор в Европа.
 Байдън праща войски в Източна Европа
Байдън праща войски в Източна Европа

В близко бъдеще и дребен брой военни

Кремъл упрекна НАТО в ескалация на напрежението с този ход. Русия счита алианса за опасност и упорства за правни гаранции, че няма да се уголемява по-нататък на изток, в това число в Украйна. Но Съединени американски щати споделиха, че въпросът е съветска експанзия, а не разширение на НАТО.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в петък, че скоро възнамерява да изпрати дребен брой американски сили в Източна Европа, на фона на възходящите страхове от допустима съветска инвазия в Украйна.

Пентагонът сложи 8500 бойци в нараснала подготвеност за евентуално разполагане в страните от НАТО в Източна Европа, а мненията на Байдън наподобява изрично алармират, че най-малко някои от тези сили ще бъдат ситуирани скоро. Очаква се по-голямата част от войските да се причислят към сили за бързо реагиране на НАТО в Източна Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР