Британският премиер Борис Джонсън ще подаде оставка като лидер на

...
Британският премиер Борис Джонсън ще подаде оставка като лидер на
Коментари Харесай

Борис Джонсън се съгласи да подаде оставка

Британският министър председател Борис Джонсън ще подаде оставка като водач на консерваторите през днешния ден , оповестява Би Би Си.

Той се е съгласил да подаде оставка и като министър-председател , само че е изразил предпочитание да остане на поста до избирането на нов водач на торите по време на пленума на Консервативната партия през октомври.

Очаква се Джонсън да разгласи обществено оставката си като партиен водач по-късно през днешния ден.

Консервативният народен представител Тобиас Елууд реагира на изключителната вест за плануваната оставка на Джонсън, заявявайки, че се радва, че министър председателят е осъзнал нанесените вреди върху партията . По негови думи в този момент торите би трябвало да създадат " съществено прегрупиране ".

Джордж Фрийман, който тази заран разгласи, че подава оставка като министър на науката, пък съобщи, че Джонсън би трябвало да сервира опрощение на кралицата и я посъветва неотложно да назначи длъжностен министър председател.

До момента Джонсън отхвърляше да напусне властта макар оставката на редица свои основни министри.
 Пореден английски министър напусна Борис Джонсън
Пореден английски министър напусна Борис Джонсън

Оставка подаде и министърът за Северна Ирландия Брандън Люис

По-рано през днешния ден новоназначеният от него преди по-малко от 48 часа финансов министър обществено го прикани да си тръгне.

Министърът на защитата Бен Уолъс също изиска оставката на Джонсън , само че съобщи, че ще остане на поста си, с цел да пази националната сигурност.

Вчера свикан от министрите, пристигнали в резиденцията му на " Даунинг стрийт ", и съобщи, че ще " продължи битката ".
 Джонсън уверен, че държавното управление му няма да се разпадне
Джонсън уверен, че държавното управление му няма да се разпадне

В актуалните сложни времена кабинетът трябвало да продължи работата си

До решението за всеобщите оставки се стигна, откакто Джонсън постави завършек на мълчанието си по абсурда с някогашния заместник-отговорник по партийната дисциплинираност на консерваторите Крис Пинчър, като се извини, че го е повишил макар доказателствата за неговото полово държание. Това е единствено последният от многото кавги, в които се замеси Джонсън по време на ръководството си.

на който 41% от депутатите от личната му партия отдръпнаха поддръжката си.

Загубите през юни на значими междинни избори в Тивъртън, както и в Хънитън и Уейкфийлд пък накараха ръководителят на партията Оливър Даудън да подаде оставка.

Още не е сподавен и гневът поради така наречен - празненствата на " Даунинг стрийт ", провеждани в нарушаване на въведените национални локдауни по време на пандемията от COVID-19.
 Борис Джонсън отхвърли да подаде оставка
Борис Джонсън отхвърли да подаде оставка

Кризата във Англия се задълбочава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР