Британският премиер Борис Джонсън ще може да спечели парламентарно мнозинство

...
Британският премиер Борис Джонсън ще може да спечели парламентарно мнозинство
Коментари Харесай

Твърд Брекзит носи победата на Борис Джонсън

Британският министър председател Борис Джонсън ще може да завоюва парламентарно болшинство за Консервативната партия, единствено в случай че той извади на 31 октомври родината си от Европейски Съюз без съглашение с Брюксел и по-късно свика предварителни общи избори. Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение, оповестено на страниците на в. " Дейли телеграф ".
 Паника на Острова при корав Брекзит
Паника на Острова при корав Брекзит

Мрачно изследване

При този сюжет консерваторите ще получат поддръжката на 36% от гласоподавателите, до момента в който Лейбъристката партия - 29%, Либералдемократите - 15%, и партията " Брекзит " на Найджъл Фараж - 8%. При изискванията на мажоритарната система в кралството ще разреши на торите да завоюват 357 места в Камарата на общините, до момента в който лейбъристите единствено 210, либералдемократите - 26 и партията Брекзит - нито едно място.

Ако Джонсън реши да организира избори преди датата на Брекзит, тогава достиженията на консерваторите и лейбърите ще бъдат на практика равни - 28% против 27%. В такава обстановка торите за продобиване на парламентарното болшинство - 50% от местата, плюс още един глас - няма да са задоволителни 58 депутати.
 Над 2-годишен срив на паунда, Европейски Съюз има вяра, че Джонсън блъфира за Брекзит
Над 2-годишен срив на паунда, Европейски Съюз има вяра, че Джонсън блъфира за Брекзит

Борис Джонсън още веднъж отхвърли защитния механизъм за Ирландия

Най-пагубният сюжет за консерваторите е да отсрочат крайния период за Брекзит. В този случай доста националистически гласоподаватели на торите не биха дали прошка на крайнодясното държавно управление на Джонсън да се отдръпна от към този момент дадените обещания за извеждане на страната от общността без никакви " в случай че " или " само че " и просто щяха да отидат в лагера на по-радикалната дясна партия . Този сюжет би хвърлил консерваторите на трето място и би извел Фарадж на мястото на втората най-важна политическа мощ в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР