Британският премиер Борис Джонсън ще говори пред депутатите днес относно

...
Британският премиер Борис Джонсън ще говори пред депутатите днес относно
Коментари Харесай

Борис Джонсън вдига данъците, за да плаща за социални грижи; консерватори са бесни

Британският министър председател Борис Джонсън ще приказва пред депутатите през днешния ден по отношение на проектите си да оправи английската система за обществени грижи, като мнозина от личната му партия са ядосани, че желае да заплати за това, като увеличи налозите в очевидно нарушаване на предизборните си обещания, осведоми " Ройтерс ".

След самопохвалване по отношение на COVID-19 пандемията, Джонсън в този момент се пробва да се оправи със скърцащата английска система за обществени грижи, чиито разноски се чака да се удвоят със застаряването на популацията през идващите две десетилетия.

От години английските политици се пробват да намерят метод да заплащат за обществени грижи, макар че поредни министър председатели на лейбъристите и консерваторите се измъкнаха от казуса, тъй като се притесняваха, че това ще разгневи гласоподавателите и техните лични партии.

Джонсън желае да увеличи налога за национално обезпечаване, плащан от към 25 млн. работещи, с цел да субсидира грижата за пенсионери, в това число богати пенсионери съгласно английските медии.

Премиерът ще ръководи съвещание на кабинета тази заран и по-късно се чака да приказва пред Народното събрание към 14:30 часа българско време. След това Джонсън, неговият финансов министър Риши Сунак и здравният министър Саджид Джавид ще проведат конференция.

" Трябва да действаме в този момент, с цел да подсигуряваме, че системата за опазване на здравето и грижи разполага с дълготрайно финансиране, от което се нуждае, с цел да продължи да се бори с Коронавирус и да стартира да се оправя с изоставането и да постави завършек на несправедливостта на пагубните разноски за обществени грижи ", ще каже Джонсън пред Народното събрание съгласно извлечения освободен от кабинета му.

" Моето държавно управление няма да се отърве от тежките решения, нужни, с цел да получи пациентите от NHS (Националната здравна служба) нужното лекуване и да оправи нашата развалена система за обществени грижи. "

Подобно на доста други западни водачи, Джонсън е изправен пред претенции да харчи повече за обществено подкрепяне, макар че държавните заеми са спаднали до 14,2% от икономическата продукция - равнище, което е било последно следено в края на Втората международна война.

За Джонсън, който оказа помощ за спечелването на гласуването за Brexit през 2016 година, а по-късно като министър председател председателстваше излизането на Англия от Европейски Съюз, определянето на обществените грижи " един път вечно " предлага вероятен метод за разширение на вътрешното му завещание.

През 2019 година Джонсън съобщи, че има проект за обществени грижи и даде обещание да попречи на възрастните хора да продават къщите си, с цел да заплащат грижи.

Но проектът му е хазарт.

Въпреки че Джонсън завоюва най-голямото консервативно болшинство след Маргарет Тачър, доста от депутатите на партията се тормозят, че държавното управление му няма както огромен проект за промяна в Обединеното кралство, по този начин и гений да го приложи.

Въпреки че идващите национални избори не са до 2024 година, доста консерватори споделят, че повишението на налозите ще навреди на позицията им като страна с ниско данъчно облагане.

" Увеличението на налозите демонстрира, че министрите от ден на ден осъзнават, че страната не може да живее с фантастични пари. Това най-малко би трябвало да бъде приветствано ", сподели Уилям Хейг, някогашен водач на Консервативната партия.

" Реалността на пониженото възнаграждение за развъждане у дома, с цел да се оправи с проблем, който не се вижда от множеството хора, ще бъде нежелана, когато той ухапе ", сподели Хейг, добавяйки, че страничните страни ще се възползват от увеличението на налозите.

Офисът на Джонсън и финансовото министерство неведнъж отхвърлят да в детайли разказват проектите за финансиране, само че английските медии оповестяват, че министър председателят желае да увеличи NI, платена от работещи хора и работодатели.

Много консервативни законодатели се тормозят, че това ще навреди на по-младите служащи с ниски приходи и ще наруши гаранцията му за избори през 2019 година да не подвига налога.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР