Британският премиер Борис Джонсън се опитва да спаси сделката си

...
Британският премиер Борис Джонсън се опитва да спаси сделката си
Коментари Харесай

Индипендънт: Серия от враждебни изявления от Даунинг стрийт разбуни духовете в Брюксел

Британският министър председател Борис Джонсън се пробва да избави договорката си за Брекзит, откакто рисков спор с немския канцлер Ангела Меркел докара договарянията до ръба на неуспеха, написа в. " Таймс ". Британското издание акцентира, че Джонсън евентуално ще направи финален опит да убеди ирландския министър председател Лио Варадкар да предприеме дейности по отношение на предложенията на Лондон за въпроса с ирландската граница.

С наближаването на Хелоуин, за когато е плануван Брекзит, се очакваше дните до плануваната дата за излизане на Англия от Европейския съюз да бъдат изпълнени със сложности, написа в. " Дейли телеграф ". След като вчерашното провокативно изказване на " Даунинг стрийт " номер 10 наподобява алармира за края на така и така измъчените договаряния с Брюксел, стартира откровена замяна на обвинявания за този бързо идващ се неуспех на държавността, отбелязва английският ежедневник.

Серия от враждебни изказвания от " Даунинг стрийт " през последните 48 часа разбуни духовете в Брюксел, написа в. " Индипендънт ", представен от Българска телеграфна агенция. И последните очаквания, че предложенията на Борис Джонсън за Брекзит ще получат поддръжката на Европейски Съюз наподобява се изпариха след под напрежение телефонен диалог сред него и немския канцлер Ангела Меркел, отбелязва английският вестник.

Сделката на Борис Джонсън за Брекзит наподобява обречена с наближаването на крайния период за излизане на Англия от Европейски Съюз, написа в. " Гардиън ". В Брюксел считат за неизбежно ново отсрочване на Брекзит (вероятно до идващото лято), макар че Джонсън продължава да упорства, че ще има Брекзит на 31 октомври с или без договорка.

Борис Джонсън посвети месец септември на това да убеди съгражданите си, че той е същинският " Господин Брекзит " - този, който ще изведе Англия от Европейски Съюз в точния момент, на 31 октомври, написа френският вестник " Монд ". Перспективата за ново отсрочване на Брекзит обаче наподобява напълно евентуална. В отговор английското държавно управление започва брутална акция за мятане на виновността върху насрещната страна в преговорния развой за Брекзит. Каква е задачата, пита " Монд ". Да се избегне обстановка, при която последователите на Брекзит във Англия обвинят Джонсън, че не е извършил обещанието си и гласоподават за Партията на Брекзита на Найджъл Фараж на идващите парламентарни избори, написа френският ежедневник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР