Британският премиер Борис Джонсън се оказа заклещен в колата си

...
Британският премиер Борис Джонсън се оказа заклещен в колата си
Коментари Харесай

Гаф в Берлин: Борис Джонсън се заклещи пред очите на Меркел ВИДЕО

Британският министър председател Борис Джонсън се оказа заклещен в колата си в Берлин до момента в който немският канцлер Ангела Меркел го очакваше за срещата в Берлин.

На аления килим Меркел очакваше Джонсън да се причисли към международните водачи, които са в немската столица да обсъдят обстановката в Либия. Скъпият черен автомобил паркира точни пред нея, само че охранителката, която трябваше да отвори вратата на Джонсън, се затрудни.

Вратата се отвори едвам след няколко напъна на служителката и от там най-сетне излезе английският министър председател.



Мнозина разтълкуваха това като метафора за Брекзит и усложненията, които Англия изпитва да се впише в Европейски Съюз.

Световните организации напомнят, че наскоро предшественичката на Джонсън – Тереза Мей, имаше сходен проблем, когато още веднъж трябваше да се среща с Меркел в Берлин.



Както БЛИЦ заяви, на срещата на върха в Берлин участват генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, президентите на Турция, Франция и Русия - Реджеп Тайип Ердоган, Еманюел Макрон и Владимир Путин, английският министър председател Борис Джонсън, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, представители на Алжир, Египет, Обединените арабски емирства и Китай. В Берлин дойдоха и Файез Сарадж, ръководителят на Правителството на националното единодушие (ПНС) на Либия, и фелдмаршал Халифа Хафтар, пълководец на Либийската национална войска (ЛНА).

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР