Британският премиер Борис Джонсън се бори за укрепване на лидерството

...
Британският премиер Борис Джонсън се бори за укрепване на лидерството
Коментари Харесай

Джонсън се бори за укрепване на позициите си след бунт на депутати от неговата партия

Британският министър председател Борис Джонсън се бори за подсилване на водачеството си след протест на депутати от неговата лична партия поради разкритията, че по време на локдауните в Англия на Даунинг стрийт 10 е имало празненства, до момента в който на елементарните хора не се позволяваше да се събират, съобщи Ройтерс.

Зачестиха апелите към Джонсън да подаде оставка единствено три години откакто неговата Консервативна партия завоюва най-голямото болшинство в Народното събрание от 30 години насам и откакто дълго време Джонсън се хвалеше, че е осъществил Брекзит.

Премиерът към този момент на няколко пъти се извини поради празненства. Той сподели, че за доста от тези събирания даже не е знаел нищо. А на празненство на 20 май 2020 година той е участвал, само че съобщи, че мислел, че става дума за работна среща.

За да провокират оборване на водачеството на Джонсън 54 от 360-те депутати от Консервативната партия в Народното събрание би трябвало да напишат писма, в които да изразят недоверието си към него. Писмата се адресират до специфична парламентарна комисия, която преглежда този въпрос. Сега 20 депутати, които завоюваха места в Народното събрание на изборите през 2019 година възнамеряват да пратят сходни писма до комисията, написа в. " Телеграф ".

Анализ на в. " Таймс " пък демонстрира, че 58 консервативни депутати са разкритикували до момента Джонсън, само че дали всички те ще пратят писма до специфичната комисия не излиза наяве. Писмата са поверителни и само ръководителят на тази комисия знае какъв брой е точната им численост.

По-късно през днешния ден Джонсън ще приказва в Народното събрание, откакто се чака държавното управление да утвърди проекта за преустановяване на наскорошните рестрикции, въведени за битка против разпространяване на ковид в Англия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР