Британският премиер Борис Джонсън съобщи днес за най-малко един починал

...
Британският премиер Борис Джонсън съобщи днес за най-малко един починал
Коментари Харесай

Омикрон взе жертва във Великобритания

Британският министър председател Борис Джонсън заяви през днешния ден за минимум един умрял пациент от новия вид на ковид Омикрон във Англия, съобщи телевизия " Скай нюз ", представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 170
" За страдание, следим случаи на хоспитализация на пациенти с разновидността Омикрон. Починал е минимум един пациент, инфектиран с варианта Омикрон ", сподели английският министър председател пред публицисти след посещаване във имунизационен център в Западен Лондон.

" Затова считам, че визията, че това е по-мек вид на вируса би трябвало да бъде преразгледана и да осъзнаем гневното движение, с което вариантът се популяризира измежду популацията ", допълва Джонсън.

Британските управляващи оповестиха през днешния ден, че разновидността Омикрон се популяризира с " феноменална експедитивност " и на него се падат към този момент близо 40 % от новите случаи на болестта в Лондон. Властите предлагат на хората да си поставят бустерни дози ваксини, тъй като изцяло имунизираните с две дози ваксини също са уязвими за новия вариант.

След регистрирането на първите случаи на Омикрон във Англия на 27 ноември Джонсън наложи по-строги противоепидемични ограничавания, а през вчерашния ден съобщи пред нацията, че се задава последваща " вълна ", обвързвана с новия вариант. Властите споделят, че в случай че не се подхващат ограничения, до края на месеца с разновидността Омикрон могат да се заразят близо милион души.

" Той се популяризира с феноменална експедитивност, нещо невиждано до момента, новите случаи се удвояват на всеки два или три дни ", каза здравният министър Саджид Джавид и добави: " Това значи, че сме изправени пред нова вълна от инфекции, още веднъж сме в конкуренция сред имунизацията и разпространяването на вируса ".
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 170  Проф. Кантарджиев: Трета доза от РНК ваксина защищава от Омикрон Проф. Кантарджиев: Трета доза от РНК ваксина защищава от Омикрон  Саджид Джавид: Омикрон се популяризира с Саджид Джавид: Омикрон се популяризира с " феноменална скорост " във Англия  Англия форсира имунизирането с бустерни дози поради Омикрон Англия форсира имунизирането с бустерни дози поради Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР