Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Борис Джонсън поиска от Тръмп свободна търговия след Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да отстрани " забележителните спънки " пред английските компании с интерес да изнасят на американския пазар, заявявайки, че има риск договорката за свободна търговия след Брекзит да бъде възпрепятствана, оповестиха международните организации. Двамата се срещнаха по време на срещата на върха на Г-7 във френския курорт Биариц. Джонсън уточни огромен брой артикули от Обединеното кралство - от душ кабини до свински пайове,  които по негови думи не са позволени на американския пазар. Той изрази вяра, че ще бъде подписана " фантастична договорка за свободна търговия ", която ще работи в полза на английския бизнес. Самият Тръмп означи, че точно Джонсън е верният човек за работата по Брекзит.  " Ще имаме доста огромна комерсиална договорка с Обединеното кралство, а с напускането на Европейски Съюз Лондон ще смъкна котва от крайници си “, сподели президентът на Съединени американски щати.

Британският министър председател Борис Джонсън възнамерява да предизвести европейските водачи, че няма да изплати 30 милиарда лири (37 милиарда долара), планувани в съглашението за Брекзит, в случай че те не одобряват смяна на изискванията на договорката, написа в. " Мейл он сънди ". Ако Англия напусне Европейски Съюз без съглашение, съгласно английските адвокати държавното управление в Лондон ще би трябвало да заплати на Брюксел единствено 9 милиарда лири (11 милиарда долара) вместо 39 милиарда (48 милиарда долара), написа вестникът. Това се дължи на обстоятелството, че няма да има разноски, свързани с преходния интервал.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че никой от съдружниците му не го е упрекнал за ескалацията на комерсиалната война с Китай, макар рецензиите на Еманюел Макрон. Тръмп уточни, че съгласно него съдружниците му " почитат комерсиалната война ". Тръмп разгласи също по този начин, че Съединени американски щати са доста покрай огромно комерсиално съглашение с Япония, по което двете страни работят от пет месеца. Ръководителите от Г-7 са постигнали единодушие да натоварят Макрон да беседва с Иран и да му изпрати обръщение, с цел да се избегне ескалация на напрежението в района, оповестиха дипломатически източници.

ПРОТИВОРЕЧИЯ

Американският президент Доналд Тръмп удостовери, че обмисля да предложения съветския си сътрудник Владимир Путин на идната среща на Г-7, която ще се организира в Съединени американски щати. " Наистина е допустимо ", съобщи той в Биариц. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обаче предложи на срещата на Г-7 през 2020 година да бъде поканена Украйна като посетител, а не Русия. Лидерите на формата въпреки всичко са се разбрали да засилят разговора и координацията с Москва. От своя страна представителят на съветския президент - Дмитрий Песков, удостовери, че Кремъл ще обмисли поканата, в случай че такава фактически й бъде отправена. Участието на Русия беше прекъснато през 2014 година поради войната в Източна Украйна и присъединението на Крим от Москва. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР