Британският премиер Борис Джонсън пристигна на необявена визита в Киев

...
Британският премиер Борис Джонсън пристигна на необявена визита в Киев
Коментари Харесай

Борис Джонсън, обявен за герой в Киев: Украйна ще победи!

Британският министър председател Борис Джонсън дойде на необявена аудиенция в Киев в сряда, на Деня на независимостта на Украйна, когато се навършват шест месеца от началото на съветската инвазия, заяви " Ройтерс ".

" Това е третото посещаване на Борис Джонсън в Украйна от началото на съветската инвазия. Никоя друга страна няма шанса да има подобен другар ", сподели при посрещането на английския министър председател украинският президент Володимир Зеленски.

Джонсън получи плочка на Алеята на героите в Киев и " Орден на свободата " - висшата украинска държавна премия, с която се удостояват чужденци.

" Всички сме обезпокоени от протичащото се в Украйна. Затова съм през днешния ден в Киев. Затова Англия продължава да е един до друг с нашите украински другари ", написа в " Туитър ", за който това е последно посещаване в чужбина, преди да напусне поста си след по-малко от две седмици.

Британският министър председател окуражи украинците, казвайки, че те ще победят, тъй като " защитавате правото си да живеете спокойно и свободно " и прикани " приятелите на Украйна да покажат същата стратегическа устойчивост, като народа на Украйна ", заяви " Ройтерс ".

" Украинците имат мощна воля да се съпротивляват. И това е, което (руският президент Владимир) Путин не може да разбере ", сподели Джонсън.

В същото време той, сподели, че в този момент не е време да се предизвиква " нежния проект за договаряния с Москва " и даде обещание още военна помощ на стойност 54 млн. английски паунда (64 млн. евро). По-рано.

" Ние знаем, че в случай че плащаме със сметките си за сила злините на Владимир Путин, народът на Украйна заплаща с кръвта си. И по тази причина знаем, че би трябвало да продължим курса. Защото в случай че Путин успее, тогава никоя страна в периметъра на Русия няма да е в сигурност и... (това) ще бъде зелена светлина за всеки автократ в света, който може да граничи да бъдат изменени принудително ", съобщи английският министър председател на обща конференция със Зеленски.

Джонсън е един от западните водачи посочил най-твърда поддръжка за Украйна, която е високо ценена в Киев.
На 9 април той стана първият водач на страна членка на Г-7, посетил Украйна след началото на съветската инвазия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР