Британският премиер Борис Джонсън предупреди турския президент Реджеп Тайип Ердоган,

...
Британският премиер Борис Джонсън предупреди турския президент Реджеп Тайип Ердоган,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Лондон не подкрепя турската операция в Сирия

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че Лондон не може да поддържа турската военна интервенция " Извор на мира " в Сирия, като му предложи подпомагане в мирните договаряния, съобщи ТАСС. Това заяви представител на английския министър председател след телефонен диалог на Джонсън и Ердоган.

Той сподели, че Джонсън е изразил дълбока угриженост от продължаващата военна интервенция в Северна Сирия, която съгласно него може още повече да утежни филантропичната обстановка там и подкопае напредъка, реализиран в битката с Ислямска страна.

Джонсън декларирал, че Турция е значим сътрудник на Англия и съдружник в НАТО, и отбелязал ролята на Турция в битката с Ислямска страна и щедростта й при поддръжката на бежанците от Сирия. Той обаче подчертал, че Англия не може да поддържа военната й интервенция, и призовал Ердоган да я приключи и да пристъпи към разговор за помирение, който Англия и интернационалните сътрудници са подготвени да поддържат.

Турция стартира на 9 октомври интервенция " Извор на мира " в Северна Сирия, ориентирана против сирийските кюрдски бойци от Силите за отбрана на народа, които съгласно Анкара са свързани с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия. Операцията цели да се сътвори буферна зона, която да служи като предпазен пояс за турската граница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР