Британският премиер Борис Джонсън предупреди руския президент Владимир Путин за

...
Британският премиер Борис Джонсън предупреди руския президент Владимир Путин за
Коментари Харесай

Борис Джонсън размаха пръст на Путин: Да не се повтаря!

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести съветския президент Владимир Путин за "дръзката " офанзива на Москва против някогашния разузнавач Сергей Скрипал през 2018 година, оповестиха от Даунинг стрийт.

На първата си публична среща с Путин, откогато стана министър-председател през юли, Джонсън му е споделил в Берлин, че "безразсъдното потребление на химическо оръжие и дръзкият опит за ликвидиране на почтени хора на територията на Обединеното кралство... не би трябвало да се повтарят ".

Джонсън споделил още на съветския президент, че не е допустимо нормализиране на връзките сред страните, до момента в който Руската федерация заплашва сигурността на Обединеното кралство и неговите съдружници.

Срещата се е състояла в коридорите на конференцията за Либия в Берлин.

„ Премиерът сподели, че не е допустимо нормализиране на нашите двустранни връзки, до момента в който Русия не приключи дестабилизиращите действия, които заплашват Англия и нашите съдружници и подкопават сигурността на нашите жители и груповата сигурност “, се споделя в изказването.

Джонсън е споделил още, че "няма смяна в позицията на Обединеното кралство във връзка с Солсбъри ".

Лондон има вяра, че Москва стои зад опита за отравяне на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал през 2018 година,, наказан в Русия за шпионаж в интерес на Англия, и щерка му Юлия. Русия отхвърля тези изказвания, както и изказвания за нейната сякаш дестабилизираща активност.

Пресслужбата на Кремъл към този момент се ограничи с сбито публично известие за първата персонална среща сред Владимир Путин и Борис Джонсън. В него се отбелязва, че са били разисквани двустранните връзки и интернационалните проблеми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР