Британският премиер Борис Джонсън поздрави Джо Байдън за победата в

...
Британският премиер Борис Джонсън поздрави Джо Байдън за победата в
Коментари Харесай

Борис Джонсън поздрави Джо Байдън за победата

Британският министър председател Борис Джонсън поздрави Джо Байдън за успеха в американските президентски избори и изрази вяра да работи в близко съдействие с него.

Брекзит обаче може да се окаже сензитивен въпрос, предсказват политическите наблюдаващи. Борис Джонсън написа в Туитър, че Съединените щати са значим съдружник на Англия и се надява двете страни да работят дружно по взаимните цели - от климатичните промени до търговията и сигурността. Джонсън поздрави и Камала Харис за „ историческото ѝ достижение “ да стане първата жена вицепрезидент на Америка.

Външният министър Доминик Рааб посочи, че Доналд Тръмп се е борил настойчиво, само че той гледа напред към работата с новата администрация във Вашингтон. Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър оцени високо акцията на Джо Байдън, която, по неговите думи, се е основавала на „ невзискателност, почтенност, съчувствие и мощ - полезности, които британците споделят “.

Последните маневри на Борис Джонсън към Брекзит обаче не се одобряват добре от демократите във Вашингтон, а самият Джо Байдън съобщи, че няма да разреши мирът в Северна Ирландия да стане жертва на Брекзит.

След като Борис Джонсън организира телефонен диалог през вчерашния ден с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, от който стана ясно, че прогрес в комерсиалните договаряния към момента няма, през днешния ден в Лондон идва основният европейски договарящ Мишел Барние за подоняване на напъните за реализиране на договорка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР