Британският премиер Борис Джонсън посрещна лидерите на страните от Г-7

...
Британският премиер Борис Джонсън посрещна лидерите на страните от Г-7
Коментари Харесай

Срещата на върха на Г-7 започна с обща фотография на лидерите на плажа

Британският министър председател Борис Джонсън посрещна водачите на страните от Г-7 и на Европейски Съюз на дъсчена пътека по крайбрежието на Корнуол в курорта Карбис бей, където до неделя се организират тяхната среща на върха, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
" Има мотиви за оптимизъм, само че е извънредно значимо да не повтаряме грешките от последната световна икономическа рецесия през 2008 година ", сподели той, откривайки срещата.

 Активисти, дегизирани като международни водачи, стачкуваха преди срещата на Г-7 (снимки) Виж още

Домакинът бе с тъмносив костюм и светлосиня вратовръзка, а брачната половинка му Кари - с цикламена рокля. Двойката поздрави водачите и техните половинки с докосвания с лакти - привет, станал известен поради коронавирусната пандемия.

После всички поговориха за обществената отдалеченост и времето под типичното за Англия облачно небе. Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън се пошегува: " Чувствам се като на женитба ", намеквайки за неотдавнашния брак, подписан от Борис Джонсън и Кари Саймъндс. Джонсън на собствен ред се пошегува, че се усеща все едно върви към олтара по пътеката в църквата.

Репортери, отразяващи събитието, използваха мотива, с цел да попитат президента на Съединени американски щати какво е посланието му към съветския президент Владимир Путин, с който ще се срещне на 16 юни. " Ще ви кажа, откакто му го кажа ", отвърна той.

Лидерите на Г-7 позираха на плажната линия и за групова фотография, съобщи ТАСС. Подредиха се в две редици, а не в една както всекидневно, спазвайки разпоредбите за обществена отдалеченост. На първия ред бяха домакинът Джонсън, от двете му страни Джо Байдън и френския президент Еманюел Макрон, а до тях надлежно канадският министър председател Джъстин Трюдо и немският канцлер Ангела Меркел. На втория ред бяха ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, министър председателят на Япония Йошихиде Суга, италианският му сътрудник Марио Драги и председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

 Лидерите на Г7
Лидерите на Г7
Снимка: AP/БТА

После, до момента в който водачите се отдалечаваха от мястото на фотографията, френският президент Макрон прегърна Байдън през рамо и двамата поведоха многолюден диалог, само че публицистите не съумяха да чуят защо си говореха.

 Американският президент Джо Байдън и френският президент Еманюел Макрон
Американският президент Джо Байдън и френският президент Еманюел Макрон
Снимка: AP/БТА

След първата си работна сесия през днешния ден водачите на страните от Г-7 ще отидат в корнуолската ботаническа градина, намираща се на 70 километра от мястото на осъществяване на форума. Там довечера в тяхна чест ще даде банкет английската кралица Елизабет Втора. На него ще участват и престолонаследникът принц Чарлз, брачната половинка му Камила, херцогът и херцогинята на Кембридж Уилям и Кейт. Менюто ще включва печен калкан и торта " Павлова " с ягоди .

 Байдън подари на Борис Джонсън американско колело, а получи фотография в рамка Виж още

Откривайки срещата, Джонсън сподели, че тя дава извънреден мотив великите сили да извлекат поука от пандемията за по-добро възобновяване. Той прикани всички да не позволяват неточности от предишното. " Трябва да се уверим, че в този момент ще дадем опция на нашите стопански системи да се възстановят ", съобщи той.

Грета Тунберг също беше упомената през днешния ден, когато първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън и херцогинята на Кембриж Кейт посетиха начално учебно заведение в градчето Хейл, съобщи Франс прес. Там децата се учеха да четат благодарение на приказката " Грета и великаните ", въодушевена от битката на екоактивистката Грета Тунберг.

Кейт попита Джил, която е някогашна преподавателка, дали е чувала тази приказка. " Разбира се, че знам коя е Грета ", отвърна тя. После двете разясниха, че малчуганите наподобяват ужасно уплашени и притихнали.

 Херцогиня на Кеймбридж Кейт вляво и първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън
Херцогиня на Кеймбридж Кейт вляво и първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън
Снимка: AP/БТА

" Това е най-спокойният клас, в който в миналото съм влизала ", сподели Кейт. Накрая двете дами отидоха да нахранят с моркови учебните зайчета.

Вижте всички фотоси ТУК>>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР