Британският премиер Борис Джонсън посрещна лидерите на страните от Г-7

...
Британският премиер Борис Джонсън посрещна лидерите на страните от Г-7
Коментари Харесай

Срещата на върха на Г-7 започна със снимка на плажа

Британският министър председател Борис Джонсън посрещна водачите на страните от Г-7 и на Европейски Съюз на дъсчена пътека по крайбрежието на Корнуол в курорта Карбис бей, където до неделя се организират тяхната среща на върха, съобщи Асошиейтед прес.

Домакинът бе с тъмносив костюм и светлосиня вратовръзка, а брачната половинка му Кари - с цикламена рокля. Двойката поздрави водачите и техните половинки с докосвания с лакти - привет, станал известен поради коронавирусната пандемия. После всички поговориха за обществената отдалеченост и времето под типичното за Англия облачно небе. Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън се пошегува: " Чувствам се като на женитба ", намеквайки за неотдавнашния брак, подписан от Борис Джонсън и Кари Саймъндс. Джонсън на собствен ред се пошегува, че се усеща все едно върви към олтара по пътеката в църквата.

Репортери, отразяващи събитието, използваха мотива, с цел да попитат президента на Съединени американски щати какво е посланието му към съветския президент Владимир Путин, с който ще се срещне на 16 юни. " Ще ви кажа, откакто му го кажа ", отвърна той.

Лидерите на Г-7 позираха на плажната линия и за групова фотография, съобщи ТАСС. Подредиха се в две редици, а не в една както всекидневно, спазвайки разпоредбите за обществена отдалеченост. На първия ред бяха домакинът Джонсън, от двете му страни Джо Байдън и френския президент Еманюел Макрон, а до тях надлежно канадският министър председател Джъстин Трюдо и немският канцлер Ангела Меркел. На втория ред бяха ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, министър председателят на Япония Йошихиде Суга, италианският му сътрудник Марио Драги и председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

После, до момента в който водачите се отдалечаваха от мястото на фотографията, френският Макрон прегърна Байдън през рамо и двамата поведоха многолюден диалог, само че публицистите не съумяха да чуят защо си говореха.

След първата си работна сесия през днешния ден водачите на страните от Г-7 ще отидат в корнуолската ботаническа градина, намираща се на 70 километра от мястото на осъществяване на форума. Там довечера в тяхна чест ще даде банкет английската кралица Елизабет Втора. На него ще участват и престолонаследникът принц Чарлз, брачната половинка му Камила, херцогът и херцогинята на Кембридж Уилям и Кейт. Менюто ще включва печен калкан и торта " Павлова " с ягоди.

Откривайки срещата, Джонсън сподели, че тя дава извънреден мотив великите сили да извлекат поука от пандемията за по-добро възобновяване. Той прикани всички да не позволяват неточности от предишното. " Трябва да се уверим, че в този момент ще дадем опция на нашите стопански системи да се възстановят ", съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР