Британският премиер Борис Джонсън посрещна днес президента на САЩ Джо

...
Британският премиер Борис Джонсън посрещна днес президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Борис Джонсън посрещна Джо Байдън в морския курорт Карбис бей

Британският министър председател Борис Джонсън посрещна през днешния ден президента на Съединени американски щати Джо Байдън в британския морски курорт Карбис бей преди срещата на върха на Г-7, предадоха международните организации. " Всички сме очаровани да Ви забележим ", обърна се Джонсън към Байдън.

" Това е ужасно, не желая да се връщам вкъщи ", съобщи на собствен ред американският президент, очарован от гледката, до момента в който се разхождаше дружно с жена си Джил, Джонсън и неговата брачна половинка Кари.

Първата дама на Съединени американски щати беше с черно сако, на което пишеше на британски " Любов ". Това подсети за брачната половинка на предходния американски президент Доналд Тръмп Мелания, която по време на аудиенция в тексаски град на границата с Мексико през 2018 година носеше сако с надпис " На мен в действителност не ми пука, а на вас? ", отбелязва Асошиейтед прес.

Президентът на Съединени американски щати и английският министър председател ще имат двустранни диалози преди започващата на следващия ден срещата на върха на седемте най-развити стопански системи в света.

Двамата възнамеряват да подпишат така наречен нова Атлантическа харта, в която ще поемат ангажимент да пазят правилата, полезностите и институциите на демокрацията и на отворените общества.
Оригиналната Атлантическа харта е подписана от английския министър председател Уинстън Чърчил и американския президент Франклин Рузвелт през август 1941 година Тя е считана за крайъгълен камък на специфичната трансатлантическа връзка сред Англия и Съединени американски щати.

Предшественичката на Джонсън на премиерския пост Тереза Мей подари през 2019 година копие от хартата на Доналд Тръмп, само че това не му попречи след това намерено да я подлага на критика и да приказва с неуважение за нея, отбелязва още Асошиейтед прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР