Британският премиер Борис Джонсън отхвърли днес отправените от ЕС обвинения,

...
Британският премиер Борис Джонсън отхвърли днес отправените от ЕС обвинения,
Коментари Харесай

Борис Джонсън отхвърли обвиненията на ЕС за блокиране на износа на ваксини

Британският министър председател Борис Джонсън отхвърли през днешния ден отправените от Европейски Съюз обвинявания, че страната му блокира износа на ваксини против COVID-19, съобщи Франс прес.

Вчера ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разкритикува Англия и Съединени американски щати поради наложени забрани за износ на ваксини.

" Не сме блокирали износа на която и да било ваксина против КОВИД-19 или на какъвто и да било съставен елемент на такава ваксина ", сподели английският министър председател пред Народното събрание. Той акцентира, че пандемията е сложила Лондон и Брюксел " на една и съща страна ".

" Ние се противопоставяме на ваксинния шовинизъм във всичките му форми ", увери Джонсън.

В оповестен онлайн текст ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел осъди през вчерашния ден " възбраните за експорт ", наложени от Съединени американски щати и Англия, което докара до неотложно опровергаване от страна на Лондон. След това Мишел промени курса, като още същия ден изрази в Туитър удовлетворение, че английската реакция води до " по-голяма бистрота и увеличение на износа, за Европейски Съюз и за трети страни ".

Днес заместник-постоянният представител на Европейския съюз в Лондон Никола Манион бе извикан в английското министерство на външните работи. Освен това английският външен министър Доминик Рааб изпрати писмен митинг до Шарл Мишел. В него той акцентира, че " английското държавно управление не е блокирало износа на ваксина против КОВИД-19 или на съставен елемент на (такава) ваксина ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР