Британският премиер Борис Джонсън оприличи себе си с буйния персонаж

...
Британският премиер Борис Джонсън оприличи себе си с буйния персонаж
Коментари Харесай

Джонсън оприличи себе си на Невероятния Хълк, обеща Брекзит на 31 октомври

Британският министър председател Борис Джонсън оприличи себе си с буйния персонаж от комиксите " Невероятния Хълк " в обещано в събота изявление, в което изрази още веднъж готовността си да изведе Обединеното кралство от Европейски Съюз на 31 октомври, съобщи " Ройтерс ".

Вестник " Мейл он сънди " цитира Джонсън да споделя, че ще откри метод да заобиколи решението на Народното събрание, задължило го да отсрочи Брекзит. По думите му щял да направи това, с цел да избегне икономическия потрес от напускането без договорка.

" По-лудият Хълк побеждава, по-силният Хълк побеждава ", сподели Джонсън пред неделното издание и добави: " Хълк постоянно се измъква, няма значение какъв брой крепко е вързан и това е казусът с тази страна. Ние ще излезем на 31 октомври ".

Преди срещата си през днешния ден с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер министър председателят изрази " огромна убеденост " в триумфа. " Има доста, доста добър диалог за това по какъв начин да се оправим с проблемите на северноирландската граница. Постигнат бе голям прогрес ", сподели Борис Джонсън пред " Мейл он сънди ".

Британският парламент няколко пъти отхвърли договорката на предшественика на Джонсън Тереза Мей, контрактувана с Европейски Съюз, а по-рано този месец отхвърли и напускането без договорка. Джонсън упорства за предварителни избори, само че напъните му в тази посока бяха осуетени от опозиционни партии, които желаят първо да е несъмнено, че Англия няма да напусне Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври.

Премиерът желае да контракти нова договорка, която да не включва защитния механизъм за ирландската граница, който би обвързал Англия с разпоредбите на Европейски Съюз след Брекзит, с цел да се избегнат гранични инспекции сред Република Ирландия и Северна Ирландия. Европейски Съюз обаче неведнъж настоя, че той би трябвало да остане, а Англия до момента не е показала обстоен проект за опция.

Проучване на Opinium за в. " Обзървър ", оповестено в събота, сподели, че поддръжката за консерваторите се е нараснала до 37% (от 35% предходната седмица), тази за лейбъристите остава 25%, а утвърждението за либералдемократите е паднало до 16 от 17 %. Подкрепата за Партията на Брекзит на Найджъл Фараж остава 13%.

Друго изследване на ComRes за " Сънди Експрес " обаче дава на консерваторите утвърждение от 28% (спад спрямо 30% преди), а на лейбъристите – 27%.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (709)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР