Британският премиер Борис Джонсън очаква Групата на седемте да се

...
Британският премиер Борис Джонсън очаква Групата на седемте да се
Коментари Харесай

Г-7 ще дарят 1 милиард ваксини срещу COVID-19 на бедни страни

Британският министър председател Борис Джонсън чака Групата на седемте да се съгласи на започващата си през днешния ден среща на върха да подари 1 милиард дози ваксини против COVID-19 на небогати страни, а също и да помогне за ваксиниране на света до края на идната година, съобщи Ройтерс.

Само броени часове откакто американският президент Джо Байдън даде обещание да поддържа борбата с ковид с подаяние от 500 милиона дози от препарата на Pfizer, Джонсън съобщи, че Англия ще даде на небогати страни минимум 100 млн. от остатъка си от ваксини, съобщи Българска телеграфна агенция.

Британският министър председател преди този момент прикани водачите от Г-7 да се ангажират да имунизират целия свят до края на 2022 година, а групата се чака да обещае 1 милиарда дози на тридневната си среща на върха в британския морски курорт Карбис бей.

Някои неправителствени организации окачествиха това желание като капка в морето. По калкулации на организацията " Оксфам " близо 4 милиарда души ще зависят за ваксини от КОВАКС, интернационалната стратегия, която разпределя дози от препарати против COVID-19 измежду страните със междинен и невисок стандарт на живот.

" В резултат на триумфа на имунизацията в Обединеното кралство в този момент сме в позиция да споделим част от непотребните ни дози с тези, които имат потребност от тях ", ще каже през днешния ден Джонсън, съгласно извадки от изказването му, публикувани от канцеларията на английския министър председател. " Постъпвайки по този начин, ще създадем голяма крачка към окончателната победа над пандемията. "

COVID-19 лиши живота на към 3,9 млн. души и нанесе съществени вреди на международната стопанска система. Откакто през декември 2019 година бяха открити първите случаи на заразяване в Китай, инфекции бяха регистрирани в над 210 страни и територии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР