Британският премиер Борис Джонсън обяви в парламента, че има планове

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви в парламента, че има планове
Коментари Харесай

Новината на деня е от Лондон: ето кога премахват всички ограничения

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи в Народното събрание, че има проекти да вдигне всички оставащи Коронавирус ограничавания с месец по-рано, което значи, че това може да стане до края на февруари, съобщи БНР.

„ Ако сегашната окуражаваща наклонност с данните се резервира, моите упования са, че ще можем да сложим завършек на последните ограничавания с месец по-рано, в това число условието за самоизолиране, в случай че е даден позитивен тест “, съобщи Борис Джонсън в Камарата на общините преди началото на парламентарния надзор. Това важи единствено за Англия, тъй като останалите три съставни елементи на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – имат своя политика, само че нормално тя не се различа изключително от тази в най-многолюдната Англия.

Плановете до момента бяха ограниченията да бъдат вдигнати на 24 март, само че упованията са, че още на 21 февруари Джонсън ще показа новата тактика „ да се живее с COVID-19 “, откакто депутатите се завърнат от късата почивка, започваща от петък. Изненадващото изказване на премиера за повдигане на ограниченията единствено след две седмици идва на фона на сложни въпроси за неговото бъдеще на поста. По-мнителните политически наблюдаващи считат този ход за следващ опит за бягство от абсурда „ Партигейт “ и от новия назряващ скандал към погрешните му изказвания по адрес на водача на опозицията Киър Стармър, че като прокурор не е осъдил педофила Джими Савил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР