Британският премиер Борис Джонсън обяви в четвъртък, че подава оставка

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви в четвъртък, че подава оставка
Коментари Харесай

Очаквано: Борис Джонсън подаде оставка

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи в четвъртък, че подава оставка от поста, както и от управлението на Консервативната партия.

В изказване пред " Даунинг Стрийт " 10 той сподели, че " в този момент е ясна волята на парламентарната Консервативна партия, че би трябвало да има нов водач на тази партия и затова нов министър-председател “.

" Причината да се боря толкоз настойчиво през последните няколко дни, с цел да продължа да извършвам този мандат персонално, не беше просто тъй като желаех да го направя, а тъй като усещах, че това е моя работа, мой дълг, мое обвързване към вас “, изясни Джонсън.

Той удостовери, че ще остане на поста, " до момента в който не бъде определен нов водач ", за което сега обаче няма явен график.

Джонсън сподели, че процесът по желание на новия водач би трябвало да стартира неотложно и той ще остане на поста, до момента в който приемникът му не бъде назначен.

Той похвали работата на своето държавно управление, в това число оправянето с значими тематики като Брекзит и спора в Украйна, и увери, че Обединеното кралство ще продължи да оказва помощ на Украйна във войната й против Русия.

Джонсън също по този начин уточни, че желае да благодари на милионите гласоподаватели, които поддържаха партията през 2019 година, когато бяха извоювани няма огромен брой гласове за торите от 1979 година насам.

Борис Джонсън прикани своя правоприемник да понижи налозите, с цел да насърчи растежа и да генерира повече доходи за хазната.

Той даде обещание да поддържа изцяло своя правоприемник:

" Знам, че някои хора ще изпитат облекчение, а доста от вас ще бъдат разочаровани. Искам да знаете какъв брой съм наскърбен, че се отхвърлям от най-хубавата работа в света “, сподели той, преди да благодари на брачната половинка и фамилията си, както и на държавните чиновници.

  Борис Джонсън сподели, че се е опитал да се задържи на поста си, тъй като е желал да извърши обещанията на партията на торите в нейния манифест от 2019 година

" Но този манифест беше надвит от " стадния инстинкт " на депутатите ", сподели той, признавайки, че никой в никакъв случай не е бил " незаместим " като водач.

Джонсън означи, че е удовлетворен, че Обединеното кралство е пренастроило връзките си с Европейски Съюз и е върнало пълномощията на страната да основава свои лични закони.

Той също по този начин се похвали с най-бързото внедряване на Covid имунизацията в Европа, най-бързото възобновяване от коронавирусната пандемия и водещата реакция на Запада във връзка с нашествието на Русия в Украйна.

" Опитах се да убедя сътрудниците си, че би било ексцентрично да сменяме държавните управления, когато реализираме толкоз доста и имаме толкоз огромен мандат и изоставаме единствено с няколко точки в социологическите изследвания. Съжалявам, че не съумях в тези разногласия и, несъмнено, е мъчително да не мога самичък да продължа с толкоз доста хрумвания и планове ".

Джонсън сподели, че да си министър-председател е " обучение ", приветствайки многото новаторски хора, които е срещнал по пътя си.

" Дори в случай че от време на време нещата в този момент да наподобяват мрачни, бъдещето ни дружно е златно. Благодаря ви доста “, добави той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР