Британският премиер Борис Джонсън обяви снощи трети локдаун в Англия

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви снощи трети локдаун в Англия
Коментари Харесай

Трети локдаун в Англия заради коронавируса

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи нощес трети локдаун в Англия поради обезпокоително повишаване на случаите на ковид, което води до заплаха от препълване на лечебните заведения, съобщи Ройтерс. Новата обща карантина ще бъде в действие от през днешния ден най-малко доникъде на февруари.

" Ако в този момент не вземем решителни ограничения, националната здравна система може да се окаже претрупана след 21 дни ", съобщи Джонсън.

Новите ограничения значат затваряне на учебните заведения и университетите, както и на магазините, които не оферират артикули от първа нужда. Хората ще имат право да излизат единствено при изключителни условия, като отиване на пазар, до аптека, за посещаване при доктор, пътешестване за работа при липса на опция за отдалечен труд.

Детските ясли ще продължат да работят, както и учебните заведения за " основни трудещи се ", като лекарите, разгласи английският министър председател.

Още от края на декември в по-голямата част от територията на кралството е неразрешена работата на магазините, продаващи артикули, които не са от първа нужда, на заведенията за хранене, пъбовете и кафенетата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР