Британският премиер Борис Джонсън обяви партньорство на стойност 400 млн.

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви партньорство на стойност 400 млн.
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви зелено партньорство за 550 млн. долара с Бил Гейтс

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи партньорство на стойност 400 млн. паунда (552 млн. долара) с милиардера Бил Гейтс, което цели усилване на вложенията в зелени планове във Англия, предава Bloomberg.

Британското държавно управление ще сплоти сили с програмата на Бил Гейтс Breakthrough Energy Catalyst с цел да ускори развиването на зелената сила, като част от проекта за реализиране на въглеродна индиферентност до 2050 година. Джонсън разгласи решението по време на събитието Global Investment Summit, провеждано в Лондон.

Англия е насочила минимум 200 млн. паунда за развиването и използването на зелени софтуерни планове, оповестяват от държавната организация, занимаваща се с интернационална търговия. Програмата на Бил Гейтс изравнява горепосочената инвестиция вследствие на новото партньорство.
 Бил Гейтс: Партизанската партийна политика вреди на борбата с изменението на климата Бил Гейтс: Партизанската партийна политика вреди на борбата с изменението на климата
В Съединените щати битката с изменението на климата е политически въпрос и не може да бъде иначе, счита милиардерът Бил Гейтс, съобщ...

Програмата на Гейтс се концентрира върху четири софтуерни сфери: зелен водород, дълготрайни енергийни складове, устойчиви горива за авиацията и системи за хващане на въглероден диоксид непосредствено от въздуха.

Партньорството съставлява „ усилване за английската визия за зелена индустриална гражданска война “, уточни Борис Джонсън.

" Ще реализираме амбициозните си климатични цели, само в случай че бързо засилим новите технологии в сфери като зеления водород и устойчиви горива за авиацията – технологии, които изглеждаха невъзможни единствено до преди няколко години “, сподели Джонсън.

Споразумението идва единствено две седмици преди срещата на международните водачи за световните климатични цели, която ще се организира в Глазгоу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР