Британският премиер Борис Джонсън обяви отпускането на 3 милиарда лири

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви отпускането на 3 милиарда лири
Коментари Харесай

Британският премиер се готви за нова вълна на коронавируса, но обмисля по-нататъшно отваряне

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи отпущането на 3 милиарда лири (3,8 милиарда долара), които да оказват помощ на здравните служби да се оправят с възможна нова вълна на ковид тази зима, съобщи Асошиейтед прес.

Средствата би трябвало да разрешат на финансираната от страната Национална здравна работа да закупи места в частни лечебни заведения и да поддържа краткотрайните лечебни заведения, които бяха издигнати бързо в цялата страна, до момента в който коронавирусът се разпространяваше напролет. В последна сметка в тях не се лекуваха доста пациенти, само че държавното управление желае да резервира аварийния потенциал при положение, че възможна нова вълна съвпадне със зимния грипен сезон.

Джонсън се пробва да откри баланс, като убеждава британците, че страната е подготвена за нова болест, като в това време предизвиква връщането на хората в магазините, заведенията за хранене и работните им места, с цел да рестартира стопанската система, която се сви с една четвърт от март насам.

Очаква се Джонсън да показа на конференция повече детайлности за излизането от националната карантина, която беше наложена през март. Ограничителните ограничения обаче се анулират последователно. Много предприятия се върнаха към работа, само че на жителите към момента се предлага да вървят при опция пешком, вместо да употребяват градския превоз. Това сътвори усложнения за някои предприятия.

Джонсън желае да види повече хора да се връщат на работните си места, само че през вчерашния ден основният му теоретичен консултант Патрик Валънс съобщи, че " няма безусловно никаква причина " да се трансформират рекомендациите за работа от вкъщи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР