Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще наложи по-строги ограничения

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще наложи по-строги ограничения
Коментари Харесай

Европа затяга мерките срещу пандемията, Борис Джонсън затваря Манчестър

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че ще наложи по-строги ограничавания върху региона на град Манчестър в Северна Англия, макар че не съумя да реализира договореност за финансова поддръжка с локалните водачи, съобщи Ройтерс.

Англия - най-тежко потърпевшата европейска страна през пандемията от Covid-19 с близо 44 000 умряли, в този момент претърпява втора вълна на заболяването и през вчерашния ден записва 21 331 нови случаи и 241 умряли.

Джонсън устоява на натиска за налагане на втора национална карантина, опасявайки се от пагубни стопански последствия и вместо това се стреми да приложи локализирана тактика за налагане на ограничавания в огнища на болест.

Срещу проекта се оповестиха водачи от Северна Англия, където са съсредоточени най-сериозните от най-новите огнища на ковид. Според локалните управляващи, държавното управление не им обезпечава задоволително финансова поддържа, с цел да се оправят с по-строгите ограничавания.

Джонсън едностранно наложи ограничавания, които включват затваряне на пъбове, които не сервират храна, залите за бинго, букмейкърските къщи, казината и детските развлекателни центрове на закрито и наставление да не се пътува от и до района, откакто договарянията с локалните водачи за доброволни ограничения се провалиха.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР