Британският премиер Борис Джонсън обеща да увеличи британската подкрепа за

...
Британският премиер Борис Джонсън обеща да увеличи британската подкрепа за
Коментари Харесай

Борис Джонсън обеща да увеличи британската подкрепа за Украйна идните дни

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да усили английската поддръжка за Украйна през идните дни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В диалог с украинския президент Володимир Зеленски “премиерът даде обещание да даде по-голяма английска поддръжка на Украйна през идните дни, до момента в който светът и народът на Украйна не престават да демонстрират, че Путин не може да работи безнаказано ”, съобщи представител на Даунинг стрийт.

Джонсън не посочи в какво ще се показва тази поддръжка.

По време на диалога Зеленски е уведомил Джонсън за последните дейности на съветската войска, в това число “ракетните и артилерийски удари против украински градове и ужасните събития, случили се в Киев рано тази заран ”, заяви канцеларията на премиера. Той е уверил президента на Украйна, че целият свят е ужасяващ “пред лицето на това, което Путин прави сега ”.

Британският министър на защитата Бен Уолъс напомни обаче в ефира на Би Би Си, че Лондон няма да изпрати свои войски, които да се бият против съветската войска. В сходен случай “ще стартира европейска война, тъй като сме страна членка на НАТО ”, уточни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР