Британският премиер Борис Джонсън о -->, предаде Франс прес.Вчера председателят

...
Британският премиер Борис Джонсън о -->, предаде Франс прес.Вчера председателят
Коментари Харесай

Борис Джонсън отхвърли обвиненията на ЕС за блокиране на износа на ваксини

Британският министър председател Борис Джонсън о -->, съобщи Франс прес.

Вчера ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разкритикува Англия и Съединени американски щати поради наложени забрани за износ на ваксини.

" Не сме блокирали износа на която и да било ваксина против ковид или на какъвто и да било съставен елемент на такава ваксина ", сподели английският министър председател пред Народното събрание. Той акцентира, че пандемията е сложила Лондон и Брюксел " на една и съща страна ".

" Ние се противопоставяме на ваксинния шовинизъм във всичките му форми ", увери Джонсън. В оповестен онлайн текст ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел осъди през вчерашния ден " възбраните за експорт ", наложени от Съединени американски щати и Англия, което докара до неотложно опровергаване от страна на Лондон.

След това Мишел промени курса, като още същия ден изрази в Туитър удовлетворение, че английската реакция води до " по-голяма бистрота и увеличение на износа, за Европейски Съюз и за трети страни ".

Днес заместник-постоянният представител на Европейския съюз в Лондон Никола Манион бе извикан в английското министерство на външните работи. Освен това английският външен министър Доминик Рааб изпрати писмен митинг до Шарл Мишел. В него той акцентира, че " английското държавно управление не е блокирало износа на ваксина против КОВИД-19 или на съставен елемент на (такава) ваксина ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР