Британският премиер Борис Джонсън няма да подаде оставка, дори парламентът

...
Британският премиер Борис Джонсън няма да подаде оставка, дори парламентът
Коментари Харесай

Чрез говорителя си Джонсън пак се закани да не подава оставка

Британският министър председател Борис Джонсън няма да подаде оставка, даже Народното събрание да гласоподава срещу ограниченията в речта на кралицата, с която тя се обърна към Народното събрание в понеделник. Това съобщи формален представител на кабинета на английския министър председател, представен от РИА Новости, съобщи БГНЕС.
Елизабет II приказва в понеделник на формалната гала по откриването на новата парламентарна сесия. В речта си тя изброи целите на държавното управление за идната година. Сред главните точки на дневния ред са огромен брой закони за Brexit, в това число промяна на миграционната система, както и промяна в обществената и правосъдната сфера. Текстът на речта е написан от държавното управление и утвърден от кабинета. Парламентът ще гласоподава наличието на речта в границите на пет работни дни.
" Не, той няма да подаде оставка. Ако парламентаристите гласоподават против работната стратегия на държавното управление, те ще имат задачата да обяснят на обществото за какво са се противопоставили на измененията в обществената сфера, полицията, учебните заведения и лечебните заведения ", сподели представител на държавното управление в отговор на въпрос на публицисти.
По-рано водачът на опозицията Джереми Корбин назова препоръчаната работна стратегия на държавното управление " фарс ", защото кабинетът на Джонсън няма болшинство в Камарата на общините.
Новата сесия на английския парламент дава обещание да бъде историческа - по време на нея, повече от три години след референдума, би трябвало да се дефинира ориста на Brexit.
Опозицията също повдигна въпроса дали законите, планувани в работната стратегия на държавното управление, ще бъдат импортирани в Народното събрание, който тази седмица има намерение да нападна Джонсън и да го принуди да попречи на Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение.
По-рано министър председателят Джонсън съобщи, че ще изтегли страната от Европейски Съюз на 31 октомври със или без съглашение. През септември обаче Народното събрание одобри закон, който изисква от министър-председателя да изиска отсрочване на Brexit в първия работен ден след 19 октомври, в случай че текстът на съглашението за отдръпване не бъде контрактуван дотогава. След като законът беше признат, Джонсън съобщи, че е " по-добре да се види мъртъв в канавка ", в сравнение с да изиска отсрочване на Brexit. В отговор парламентаристите обявиха, че имат намерение да реализират задачата си, даже посредством оставка на премиера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР