Британският премиер Борис Джонсън не е видял доказателства за изнудване

...
Британският премиер Борис Джонсън не е видял доказателства за изнудване
Коментари Харесай

Джонсън: Не съм видял доказателства за изнудване на депутати

Британският министър председател Борис Джонсън не е видял доказателства за изнудване в партията си след изказванията на един от депутатите за такива, оповестява BBC.

Вчера Уилям Враг - който прикани премиера да подаде оставка поради празненства на " Даунинг стрийт " № 10 по време на локдауните - съобщи, че депутати, подлагали на критика Джонсън, са били заплашвани със съсипване на репутацията и понижаване на финансирането на изборните региони. Той посъветва сътрудниците си да се извърнат към полицията.

Бившият народен представител от торите Кристиан Уейкфорд, който мина към лейбъристите, също заяви, че е бил изнудван поради финансирането на учебно заведение.

По мотива Борис Джонсън съобщи пред кореспонденти: " Не съм видял и не съм чул никакви доказателства. " На въпроса дали въпреки всичко ще прегледа обвиняванията, той отговори: " Разбира се. "

От Лейбъристката партия нарекоха изказванията за изнудване " шокиращи ", а водачът на Либералната партия сър Ед Дейви упрекна Джонсън, че " работи по-скоро като мафиотски необут, в сравнение с като министър-председател ".

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън пък разяснява: " Ако торите заплашват да спрат обществените вложения в изборните региони като метод да държат депутатите в послушание, тогава, да, това е изнудване и заплашване - само че също по този начин е и корупция. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР