Британският премиер Борис Джонсън настоя Великобритания да бъде единна отново

...
Британският премиер Борис Джонсън настоя Великобритания да бъде единна отново
Коментари Харесай

Джонсън към британците: Да бъдем единни след Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън настоя Англия да бъде единна още веднъж след годините на разлъка, защото най-сетне напуща Европейския съюз в петък, съобщи " Блумбърг ".

" Най-важното нещо, което би трябвало да се каже довечера, е, че това не е край, а начало ", сподели Джонсън във видео послание, което бе излъчено от кабинета му в 22:00 часа локално време, часове преди Англия да напусне блока. "

Премиерът ще се срещне с кабинета си в Съндърланд, Североизточна Англия, като част от напъните да покаже, че се интересува от елементи на страната, където неговата Консервативна партия исторически не е била мощна.

" Това е зората на нова епоха, в която ние към този момент не одобряваме, че вашите шансове за живот - възможностите на вашето семейство - би трябвало да зависят от това в коя част от страната, в която израствате, " сподели Джонсън. " Това е моментът, в който започваме да се сплотяваме и изравняваме. "

Съветът през вчерашния ден одобри с писмена процедура решението за дефинитивно приемане на съглашението за Брекзит с Англия от името на Европейския съюз.

Европейският парламент ратифицира договорката за Брекзит.

Споразумението влиза в действие с излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 януари 2020 година в среднощ. Оттогава Обединеното кралство няма да бъде член на Европейския съюз и ще се възприема като трета страна.

Договореностите обезпечават подредено овакантяване на Англия. Покрива правата на жителите, урежда финансовите сметки, преходния интервал, а също по този начин включва протоколи за Ирландия/Северна Ирландия, Кипър и Гибралтар, ръководството и други обособени въпроси.

Преходният интервал е до 31 декември 2020 година Той дава повече време на жителите и компаниите да се приспособяват. По време на интервала Англия ще продължи да ползва законите на Европейски Съюз, само че няма да има посланичество в евроинституциите. Може да бъде продължен един път до една или две години, в случай че двете страни реализиран единодушие преди 1 юли 2020 година

Преговорите за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия ще стартират след Брекзит.

На 23 юни 2016 година английските жители гласоподаваха на референдум за овакантяване на Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР