Британският премиер Борис Джонсън може да загуби мястото си в

...
Британският премиер Борис Джонсън може да загуби мястото си в
Коментари Харесай

Борис Джонсън би изгубил мнозинството си в парламента, ако изборите бяха сега

Британският министър председател Борис Джонсън може да загуби мястото си в Народното събрание и болшинството си, в случай че изборите бяха в този момент. Същевременно нито една от двете водещи политически партии в Обединеното кралство не е в положение да завоюва цялостно болшинство. Това демонстрира ново социологическо изследване, представено от Ройтерс.

Според проучването ръководещата Консервативна партия, в случай че изборите бяха през днешния ден, би изгубила 81 места, а с това и настоящето си болшинство от 80 депутати. Така торите биха останали с 284 места в Народното събрание, а опозиционната Лейбъристка партия би спечелила 282 места, установи изследването.

Шотландската национална партия, която желае Шотландия да се отдели от Обединеното кралство, би спечелила 57 от общо 59-те депутатски места от шотландските изборни региони. Това значи, че групировката евентуално би могла да играе ролята на балансьор при съставянето на бъдещо държавно управление.

Самият министър председател е застрашен от това даже да загуби личното си депутатско място от Ъксбридж, Западен Лондон, демонстрира проучването.

Проучването е значимо, тъй като е първото в детайли проучване на публичните настройки след завършилите неотдавна договаряния на Джонсън за Брекзит и решението му да се откаже от отхлабването на противоепидмичните ограничения, вследствие на което на жителите в някои елементи на Южна Англия беше неразрешено да се съберат със фамилиите си за Коледа като мярка против разпространяването на вируса. Проучването е направено от компанията " Фокалдата " по поръчка на в. " Сънди таймс " измежду над 22 000 души и в него в продължение на четири седмици през декември са изследвани всички изборни региони един по един.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР