Британският премиер Борис Джонсън каза, че са налице всички шансове

...
Британският премиер Борис Джонсън каза, че са налице всички шансове
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви споразумението за Брекзит за "мъртво"

Британският министър председател Борис Джонсън сподели, че са налице всички шансове да се реализира ново съглашение за Брекзит с Европейския съюз и че той желае също по този начин огромно комерсиално съглашение с Европейски Съюз, съобщи " Ройтерс ".

" Ние желаеме да заявим пределно ясно, че защитният механизъм (за Северна Ирландия - б.р.) е " умряла работа " и би трябвало да бъде отписан. Споразумението за евакуиране (от Европейски Съюз, контрактувано с някогашния министър председател Тереза Мей - б.р.) също е мъртво и би трябвало да бъде отписано. Но има опция за ново съглашение ", сподели Джонсън по време на посещаване в английска военноморска база в Шотландия през вчерашния ден.

" Онова, от което се нуждаем, е да изградим ново партньорство, включващо всички тези неща, които имат значение за нас, със споделено съдействие в сферите на защитата, сигурността, разузнаването, културата, науката - всичко, което би могло да се чака ", уточни министър председателят.

" В сърцевината на всичко това ще бъде едно ново съглашение за свободна търговия, които ще ни разреши да си върнем контрола над митата и над нашите закони, и да вършим някои неща по друг метод, който ни устройва ", добави Джонсън.

Той изключи нов референдум за самостоятелност на Шотландия след извършения към този момент през 2014 година " Както към този момент бе казано, такова нещо се подхваща един път през един човешки живот, един път при едно потомство. На тази база хората тогава дадоха гласа си и мисля, че ще бъде тотално неправилно да нарушим това заричане пред народите на Шотландия и Обединеното кралство и да вършим нов референдум ", акцентира Борис Джонсън.

Миналата седмица първият министър на Шотландия Никола Стърджън предизвести английския министър-председател, че ще продължи подготовката за референдум за самостоятелност, тъй като неговите проекти за Брекзит ще навредят на шотландската стопанска система.

Вчера Стърджън съобщи пред кореспонденти измежду срещата си с Джонсън в Единбург, че няма изясненост по какъв начин той възнамерява да реализира ново съглашение за овакантяване, в случай че Европейски Съюз неведнъж сподели, че няма да предоговаря договорката, която подписа с неговата предшественичка Мей.

" Това ме навежда на мисълта, че каквото и да споделя обществено Борис Джонсън за желанието си да подписа договорка, в реалност той цели Брекзит без договорка ", сподели Стърджън. " Мисля, че това е извънредно рисково за Шотландия и за цялото Обединено кралство ", добави тя. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (626)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР