Британският премиер Борис Джонсън и президентът на САЩ Джо Байдън

...
Британският премиер Борис Джонсън и президентът на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън и Джонсън увеличат натиска върху Русия

Британският министър председател Борис Джонсън и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разискаха във вторник усилване на военната и икономическа поддръжка за Украйна , както и нуждата да се постави завършек на зависимостта на Запада от съветския нефт и газ , сподели говорителка на канцеларията на Джонсън, оповестява " Ройтерс ".

" Лидерите разискаха нуждата от ускорение на помощта за Украйна, в това число усилване на военната и икономическа поддръжка, защото украинските сили се приготвят за ", сподели говорителка на Даунинг стрийт.

" Двамата също по този начин се съгласиха да продължат взаимните старания за усилване на икономическия напън върху Путин и уверено да сложат завършек на зависимостта на Запада от съветския петрол и газ . "

Джонсън разяснява, че е в Киев този уикенд. " Съвместният ни фокус остава върху поддръжката на президента Зеленски и украинския народ в битката им за независимост. Варварското начинание на Путин не може да бъде позволено да успее ".

I've just spoken to and updated him on my meeting with President in Kyiv this weekend.

Our joint focus remains on supporting President Zelenskyy and the Ukrainian people in their fight for freedom.

Putin's barbaric venture cannot be allowed to succeed.
— Boris Johnson (@BorisJohnson)  Европейски Съюз ще се бори с съветското въздействие посредством продоволствена дипломация
Европейски Съюз ще се бори с съветското въздействие посредством продоволствена дипломация

Европейски Съюз заделя финансиране за Западните Балкани и Северна Африка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР