Британският премиер Борис Джонсън е „ужасен“ от смъртните присъди, произнесени

...
Британският премиер Борис Джонсън е „ужасен“ от смъртните присъди, произнесени
Коментари Харесай

The Guardian: Джонсън е ужасен от смъртната присъда на британците

Британският министър председател Борис Джонсън е „ ужасяващ “ от смъртните присъди, произнесени на военнослужещите Ейдън Аслин и Шон Пинър в Донецк и подреди на министрите да създадат „ всичко по силите си “, с цел да обезпечат освобождението им. Това заяви на брифинг на 10 май представителят на премиера, написа The Guardian.

„ Той следи от близко този случай и помоли министрите да създадат всичко по силите си, с цел да върнат хората ни при фамилиите им допустимо най-бързо “, сподели той.

Според Джонсън, който беше озвучен от представител, Еспин и Пинер са получили отбрана в сходство с Женевската спогодба като членове на въоръжените сили на Украйна. Говорителят на Джонсън осведоми, че формалният Лондон е в контакт с украински публични лица.

На въпрос дали Обединеното кралство ще беседва с Москва за това, той отговори, че " нямаме постоянно взаимоотношение с руснаците ".

Външният министър Лиз Трус туитира през днешния ден, че в диалог с украинския й сътрудник Дмитро Кулеба те са определили по този начин наречената присъда като жестоко нарушаване на Женевската спогодба.

" В диалог с украинския външен министър Кулеба обсъдихме напъните за освобождение на военнопленници, държани от съветски марионетки. Решението против тях е жестоко нарушаване на Женевската спогодба. Обединеното кралство продължава да поддържа Украйна против варварската инвазия на Путин ", се споделя в известието.

Spoke with Ukrainian FM to discuss efforts to secure the release of prisoners of war held by Russian proxies. The judgement against them is an egregious breach of the Geneva convention.

The UK continues to back Ukraine against Putin’s barbaric invasion.
— Liz Truss (@trussliz)

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР