Британският премиер Борис Джонсън е сниман на чаша вино заедно

...
Британският премиер Борис Джонсън е сниман на чаша вино заедно
Коментари Харесай

Изтече снимка на Борис Джонсън в предполагаемо нарушение на Covid мерките

Британският министър председател Борис Джонсън е сниман на чаша вино дружно със брачната половинка си и чиновници в градината на " Даунинг стрийт " по време, когато във Англия е въведен локдаун и сходни събирания са неразрешени.

Снимката е от 15 май 2020 година Тя е изпратена до The Guardian, откакто предходната седмица английските управляващи отхвърлиха да е имало обществено събитие с храни и питиета на " Даунинг стрийт ". Обяснението им след приключването на фрагмента е, че той показва  " работна среща ".

Снимката обаче повдига въпроси по отношение на това изказване. На нея има бутилки с вино, липсва обществено разграничаване и 19 души са се събрали на групи по терасата и моравата на " Даунинг стрийт " № 10.

По това време обществените събиранията във Англия са лимитирани до двама души, които могат да се срещат единствено навън и на разстояние минимум 2 метра.

Темата бе коментирана през днешния ден и от вицепремиера Доминик Рааб, който показа по-различна версия - съгласно него хората на снимката си почиват след поредност от тежки работни срещи. По думите му това било в благозвучие с тогавашните правила

В последните седмици английският министър председател се сблъска с редица обвинявания, че се е забавлявал и е взел участие в тържества, в това число коледни празненства, до момента в който са работили рестриктивните мерки против Covid-19.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР