Британският премиер Борис Джонсън е подложен на силен натиск от

...
Британският премиер Борис Джонсън е подложен на силен натиск от
Коментари Харесай

Борис Джонсън под натиск да намали социалната дистанция

Британският министър председател Борис Джонсън е подложен на мощен напън от депутати и бизнеси неотложно да понижи обществената отдалеченост във Англия, тъй като те считат, че запазването на двата метра разстояние не дава никакъв късмет на стопанската система да се възвърне.

Пъбовете, заведенията за хранене и фризьорските салони се чака да отворят на 4 юли, само че в случай че правилото за 2 метра остане в действие техният бизнес е жертван на неуспех, считат депутати от Консервативната партия на Борис Джонсън, които намерено го приканват да се притече на помощ на стопанската система.

Премиерът към този момент чу сходни апели от директно засегнатите бизнеси. Джонсън разпореди преразглеждане на мярката, само че поради на спешността на казуса през днешния ден в Народното събрание ще има специфична полемика.

Борис Джонсън: Светът би трябвало да се сплоти в битката против COVID-19

Бившият заместник-министър на защитата Тобиас Елууд настоя смяната да стане неотложно:

Сега е времето държавното управление да вземе решение. Един метър е вярната отдалеченост и то в този момент, не след две седмици, сподели Елууд.

А в публикация в днешния „ Дейли телеграф “ някогашният водач на консерваторите Уилям Хейг написа, че „ карантината е злополучие за обществото “. Хейг добавя, че правилото за двуметрова отдалеченост би трябвало да падне, както и цялата „ закъсняла “ карантина, с цел да бъде избавена стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР