Британският премиер Борис Джонсън е обвинен в корупция, след като

...
Британският премиер Борис Джонсън е обвинен в корупция, след като
Коментари Харесай

Борис Джонсън е обвинен в корупция във връзка с ремонт на апартамента му

Британският министър председател Борис Джонсън е упрекнат в корупция, откакто стана ясно, че е изискал средства за ремонта на жилището си от донор от Консервативната партия, обещавайки в подмяна да прегледа проектите за организирането на огромно ревю. Това съобщи " Гардиън ".

Министър-председателят е изправен пред редица въпроси, след като новопубликувани известия в WhatsApp сред него и представителя на торите Дейвид Браунлоу показват ангажименти за ремонта и единодушие на Джонсън за осъществяване на ревю, с което Браунлоу е обвързван и което в последна сметка по този начин и не се състои.

В четвъртък Джонсън беше заставен да се извини за това, че текстовите съобщения не са били предоставени на неговия самостоятелен консултант по нравственос Кристофър Гайдт по време на първичното следствие на случая предходната пролет.

Тогава Гайдт откри, че министър председателят не е нарушил министерския кодекс във връзка с заплащанията за ремонта на жилището на " Даунинг стрийт ", само че Джонсън беше подложен на критика, че е работил " безразсъдно ".

Въпреки че в началото Джонсън споделя пред Гайдт, че не е знаел, че Браунлоу финансира ремонта на резиденцията му на стойност 58 000 паунда, в четвъртък бяха оповестени цялостните детайлности за прякото искане на премиера за разпределяне на средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР