Британският премиер Борис Джонсън е обвинен, че като кмет на

...
Британският премиер Борис Джонсън е обвинен, че като кмет на
Коментари Харесай

Проверяват Борис Джонсън за конфликт на интереси


Британският министър председател Борис Джонсън е упрекнат, че като кмет на Лондон е бил в спор на ползи. Става дума за познанството му с бизнес дама, за която се допуска, че е получила средства от страната. Случаят би могъл да докара до наказателно следствие против премиера, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според в. " Сънди таймс " Дженифър Аркюри - някогашна американска манекенка, насочила се към бизнеса, е получила с помощта на връзките си с Джонсън общо 126 000 лири (141 000 евро) държавни средства и привилегировано включване в публични търговски делегации.

Британският министър председател беше кмет на Лондон от 2008 до 2016 година

След разкритията за връзките на Джонсън с бизнес дамата, Управата на огромен Лондон сезира способния орган - Независимата работа за държанието на служителите на реда (IOPC), която да реши дали да се образува наказателно дело против него. Проверката ще бъде осъществена от тази работа, тъй като като кмет за Джонсън са важали същите правила за държание като за служителите на реда, прецизира ДПА.

Благодарение на другарството си с Джонсън, Дженифър Аркюри наподобява е могла да взе участие в търговски делегации и да се облагодетелства от спонсорски контракти, от които в противоположен случай тя и сдруженията ѝ не биха могли да се възползват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР