Британският премиер Борис Джонсън е изразил желание за излизане на

...
Британският премиер Борис Джонсън е изразил желание за излизане на
Коментари Харесай

Борис Джонсън е изразил желание за излизане от ЕС със споразумение

Британският министър председател Борис Джонсън е изразил предпочитание за излизане на Англия от Евросъюза със съглашение.

Това стана ясно след диалог на Джонсън с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли през вчерашния ден в Лондон.
Председателят на Европарламента: Няма прогрес в договарянията за брекзит Давид Сасоли заяви, че Джонсън дал мъгляви отговори на въпросите му за запазването на отворена граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия
Британският министър председател обаче е повторил, че в случай че двете страни не се схванат, то Обединеното кралство ще напусне без съглашение на 31 октомври.

Междувременно ирландският министър председател Лио Варадкар разяснява, че ще бъде доста мъчно да бъде реализирано съглашение за брекзит до другата седмица, защото в английската позиция продължава да има съществени несъгласия.
Сделка за брекзит е " невъзможна " след диалог сред Борис Джонсън и Ангела Меркел Германският канцлер е декларирал, че съглашение не може да има, в случай че Северна Ирландия напусне митническия съюз
Ново изследване в Евросъюза демонстрира, че 62% от германците и 57% от французите не са съгласни Европейският съюз да дава на Англия опция за договаряне на ново съглашение за овакантяване на съюза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР