Британският премиер Борис Джонсън е изправен пред сериозен скандал, след

...
Британският премиер Борис Джонсън е изправен пред сериозен скандал, след
Коментари Харесай

Борис Джонсън е изправен пред скандал заради коледно парти

Британският министър председател Борис Джонсън е изправен пред сериозен скандал, откакто се появи видеозапис, на който се вижда по какъв начин публични лица от " Даунинг стрийт " се майтапят и се смеят във връзка на коледно празненство предходната година, тъкмо когато беше най-стриктният локдаун, съобщи БНР. През последната седмица Джонсън и държавното управление настойчиво отхвърлят даже да е имало такова празненство.

Видеозаписът, получен и публикуван от ITV News, е сниман по време на подготовка за ефирен брифинг на 22 декември - 4 дни след новината за хипотетично празненство на " Даунинг стрийт " 10. Борис Джонсън в последно време непрекъснато е нападнат с въпроси за празненството на 18 декември мината година, на което, съгласно някои медии, е имало сред 40 и 50 души в една стая. Само два дни по-рано Лондон бе подложен в най-високата трета степен на локални карантини, което значи, че е неразрешено общуването на закрито с хора от друго домакинство. Джонсън упорства, че Ковид-правилата са били спазвани от самото начало на " Даунинг стрийт " 10.
свързани новини9931на 01.11.20212239на 15.09.2021
На записа се вижда по какъв начин тогавашният формален прессекретар на премиера Алегра Стратън дава отговор на въпроси на нейни сътрудници, които се показват за публицисти. " Току-що видях репортаж в Туитър, че е имало Коледно празненство на " Даунинг стрийт " в петък. Ще потвърдите ли тези известия? ", пита глас от залата. " Аз си отидох у дома ", дава отговор Стратън, след което стартира да се смее. На нов въпрос: " Премиерът би ли одобрил правене на коледно празненство? ", Стратън още веднъж се смее и на собствен ред пита: " Какъв е отговорът? ". И последва отговор от залата: " Не беше празненство, единствено вино и сирене " и още веднъж смях.

След стартирането на видеозаписа от " Даунинг стрийт " още веднъж обявиха: " Не е имало коледно празненство. Ковид-правилата се съблюдаваха от самото начало ".

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър съобщи, че " държавното управление е нарушило закона, имало е празненство и в този момент се смее ". Стармър упрекна Джонсън, че счита обществото за простаци и че неотложно би трябвало да каже истината и да се извини. Лидерът на парламентарната група на Шотландската национална партия Иън Блекфорд сподели, че Джонсън би трябвало да напусне поста си неотложно, в случай че е истина, че е имало коледно празненство на " Даунинг стрийт " без обществена отдалеченост.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР